دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

حضرت آیت‌الله جوادی آملی گفتند: سید مرتضی حوزه‌ای بنا نهاده که سال‌ها پس از او طلاب علوم دینی و تمام جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند، ...

حضرت آیت‌الله جوادی آملی گفتند: سید مرتضی حوزه‌ای بنا نهاده که سال‌ها پس از او طلاب علوم دینی و تمام جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند، اگر این حوزه نبود، امروز بسیاری از مسایل دینی و کتاب‌های فقهی و اصولی هم نوشته نشده بودند؛ باید مردم را به سوی وقف‌های عالی دعوت کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له  ظهر امروز در دیدار نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران کل این سازمان در استان‌های مختلف، با ذکر این مطلب که وقف صدقه جاریه است، عنوان کردند: صدقه، همت و اندیشه بلند با هم همراه هستند و هرگاه که این اندیشه بلند باشد، صدقه جاریه نیز بلند و ماندگار خواهد بود و عکس آن نیز صادق است.

ایشان با ذکر روایتی از امام حسین(ع) در زمینه اهمیت خداوند به فکر و انگیزه و همت بلند اظهارکردند: خداوند به دلیل این‌که در مقام بالا و کمال است، انسان را با واژه «تعال» به سوی خود می‌خواند و از بندگانش می‌خواهد به او تقرب بجویند و از همین روست است که انبیا(ع) نیز به همین روش متمسک می‌شوند، ولی مردم بیشتر در مرحله مادی باقی می‌مانند.

این مرجع تقلید یادآورشدند: وقف صدقه جاریه‌ای است که انسان را به مقامات بالاتر می‌برد؛ باید این فرهنگ را به درستی در جامعه ترویج کرد و به مردم شناساند؛ ولی باید به واقفان نیز آموزش داد که بهتر است به جای وقف یک خانه، یک زمین وقف کنند، زیرا دست بهره برداران را برای استفاده‌های به روز باز می‌گذارد.

این مفسر قرآن تصریح کردند: وقف باید خردمندانه باشد و اگر این اتفاق افتاد و چنین تحولی در فکر مردم روی داد، مردم جامعه نیز با آن ارتقا می‌یابند، صدقه جاریه شدن این اموال واملاک برای آنها عینیت بیشتری می‌یابد.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی یادآورشدند: وقف عامل احیای املاک، دارایی‌ها و اقتصاد جامعه است و کاری است که انسان از خود به یادگار می‌گذارد تا نفع عمومی ایجاد کند، این کار او به دلیل این که در دستگاه الهی صدقه جاریه  محسوب می‌شود، پس از مرگ نیز دست او را خواهد گرفت، حال چه واقف باشد یا کسی که این امر را بنا کرده است.

این مرجع تقلید اظهارکردند: در وقف باید همتی بزرگ داشت، زیرا اگر همت کم یا متوسط باشد، فقط یک ثواب به واقف می‌دهد، ولی اگر ما سید مرتضی را در تاسیس حوزه علمیه نجف ببینیم، آن زمان درک می‌کنیم که وقف باید چگونه باشد و چگونه مردم را متحول کند.

ایشان گفتند: سید مرتضی حوزه‌ای بنا نهاده که سال‌ها پس از او طلاب علوم دینی و تمام جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند و اگر این حوزه نبود، امروز بسیاری از مسائل دینی و کتاب‌های فقهی و اصولی هم نوشته نشده بودند؛ باید مردم را به سوی وقف‌های عالی دعوت کرد.

ایشان در ادامه با ذکر این مطلب که حتی اگر پژوهشگران فقهی، اصولی، دینی و علمی هم می‌توانند آثار وقفی داشته باشد، اظهارکردند: این گونه وقف‌ها با همتی بلند انجام شده که همگان از برکات آن استفاده می‌کنند، بلکه آیندگان نیز از این پژوهش‌ها و علوم کشف شده بهره مند می‌شوند.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی با ذکر اهمیت اجتهاد در همه موضوعات یادآورشدند: شناخت نیازهای روز تنها از راه اجتهاد میسر می‌شود، چون با اجتهاد است که می‌توانیم متوجه شویم که چه چیزی به درد انسان می‌خورد و همان را به مردم ارایه کنیم.

ایشان در پایان با اشاره به همت بلند امام راحل در بنیانگذاری نهاد، شعارها و فرهنگ‌های ماندگار اظهارکردند: یکی از این آثار ماندگار حضرت امام (ره) بنیانگذاری روز قدس بود که این چنین موج بزرگی را در میان مسلمانان و حتی در نقاط مختلف جهان ایجاد کرد.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha